Circulaire houtbouw;

de enige manier om de bouwcrisis op te lossen

E-book: circulair bouwen met minder mensen in minder tijd!

Hoe blijf je kwaliteitsvol werk afleveren, binnen een haalbare tijd, met voldoende materiaal en geraak je niet onderbemand? Wij schreven er een e-book over. 

Download nu

De uitdagingen in de bouwsector

De bouwsector staat voor een hele reeks uitdagingen. De zoektocht naar kwaliteitsvol personeel wordt moeilijker en moeilijker. Bovendien is het behoud van vakkennis een enorme opgave. De impact van de ‘bouw’ op het milieu is bij de hoogste van de wereld, en tegelijkertijd groeit de schaarste aan materialen permanent. Daardoor blijven de kosten voor bouw stijgen. Doe daar nog het permanente tijdstekort bij in deze drukke wereld; de perfecte storm voor bouwbedrijven.  

Een passie voor hout

WOODinc stelt een unieke ‘easy-to-build’ oplossing voor, die betaalbaar is, gebruik maakt van oneindig beschikbaar materiaal, te bouwen met minder mensen in minder tijd, en op een circulaire en duurzame manier.

Door onze unieke light-CLT methodiek kan een gebouw volledig modulair, circulair uit hout gebouwd worden, op een snellere, simpelere, beproefde en tegelijkertijd zeer esthetische manier met steeds gegarandeerde kwaliteit.  

Meer weten

“Hoe kan je als aannemer, projectontwikkelaar of architect bouwprojecten opstarten, aannemen, goedkeuren of afwerken zonder zorgen?” 

Lees het hier

Een circulaire, efficiënte en betaalbare bouwmethode

Een gebouw bestaat uit verschillende ‘bouwstenen’; ‘de structuur’, ‘de isolatie’, ‘de afwerking’ en de ‘technieken’. Voor zowel de ‘structuur’ als de ‘isolatie’ ontwikkelden we met WOODinc twee innovatieve oplossingen. Namelijk Structurez en onze CircuWallPanels.  

Een winst voor iedereen; de gebruiker, de

her-gebruiker, de producent en het klimaat

WOODinc biedt met Structurez een ecologisch, eenvoudig, geprefabriceerd en uiterst snel te monteren bouwsysteem en dit aan een heden ongeziene kwaliteit in houtbouw! Bovendien, is het betaalbaar en bestaat de mogelijkheid tot terugkoop. Ook tijdelijke constructies behoren tot de opties! 

Een oplossing voor iedereen

“Als freelance bouwcoördinator werk ik op dagelijkse basis met WOODinc samen. Ik sta helemaal achter het suteki-systeem, want ik geloof in waar het voor staat. Je kan eenvoudig, snel en met minder mensen bouwen. Bovendien is het niet nodig om vakkennis te hebben om een Structurez-systeem te plaatsen. Wetende dat goede vakmannen vinden een uitdaging is, is dat een enorme plus. Dat de bouw circulair is en gemakkelijk moduleerbaar, komt er ook nog bij. Verder is het zeker interessant om rekening te houden met het feit dat je ergens op terug kunt vallen moest er iets misgaan met de structuur, want deze valt onder de fabrieksgarantie van een beursgenoteerd bedrijf. Dat is ongezien in de bouwsector.”  

- Bouwcoördinator Nico