Een productieproces met focus op veiligheid

Veiligheid is de topprioriteit bij houtskeletbouw. Er bestaan veel misverstanden over het feit of een houten woning wel net zo stevig als een klassieke woning.  In het productieproces hecht men veel belang aan de constructie. Houtskeletbouw is ontwikkeld in Japan om in tegenstelling tot klassieke woningen, aardbevingsbestendige woningen te produceren. De paal- en balkmethode bleek al snel de meest ideale constructie en dat werd uitvoerig getest en wetenschappelijk onderbouwd.

Daarom nemen we je graag mee achter de schermen van hoe onze constructies tot stand komen, van het designproces start tot hoe we de veiligheid van onze bouwmethode testen en alle elementen geproduceerd worden alvorens ze worden geleverd op de werf van uw nieuwe woning.

Screenshot at Aug 15 23-50-46

MCAD-software: veiligheid en kwaliteit gewaarborgd

Het ontwerp en de productie van STRUCTUREZ verloopt via speciaal ontwikkelde software. Een geavanceerd MFCAD-programma vertaalt de unieke plannen van de architect in een precieze en veilige houtstructuur op maat.

Dit programma garandeert de veiligheid en haalbaarheid van uw project. De software berekent automatisch de toegelaten spanning en maakt daarbij gebruik van een driedimensionale analyse. Fouten zijn op die manier volledig uitgesloten.

Aardbevingsbestendig

Schudden voor gebruik: dat is wat er letterlijk gebeurt in onze productie-eenheid. De STRUCTUREZ-bouwsystemen weerstaan schoktesten met een kracht van 8.2 op de schaal van Richter.

Het CAD-systeem zorgt voor een ontwerp dat resistent is tegen aardbevingen, extreme windstoten en uitzonderlijke weersomstandigheden.

Een geautomatiseerde flow

STRUCTUREZ is het sterkste en meest geteste houtskeletframe ter wereld. De geautomatiseerde productie op basis van het MFCAD-systeem maakt ook een grote productie mogelijk. Om u een idee te geven: een ploeg van 5 mensen levert dagelijks 10 houtskeletframes op maat af. Dat resulteert in duizenden houtskeletwoningen per jaar.Momenteel staat de teller van het aantal STRUCTUREZ-gebouwen wereldwijd op 35.000.

De gestroomlijnde en snelle productie van STRUCTUREZ maakt het mogelijk om op korte tijd honderden gebouwen en woningen op maat af te leveren op de bouwplaats. Wie vandaag zijn bestelling plaatst, kan enkele weken later aan de slag met de montage.