Bij WOODinc ontwikkelen we 100% bio-based, modulaire isolatiecassettes.  Dit geprefabriceerd elementen doelt op eenvoudige montage en kosten-efficiënt bouwen.  De panelen zijn uniek en innovatief en hebben een internationaal patent verkregen.

 

Re-use en transformeerbaar bouwen

De panelen verankeren eenvoudig zonder additieven in ons houten paal- en balkensysteem, STRUCTUREZ.  De volgende generatie CircuWallPanels wordt gemonteerd met een uniek haakconnector- systeem, wat zorgt voor een simpele montage en demontage. De opbouw kan gebeuren zonder stellingen, vereist geen binnen- afwerking, en is enorm efficiënt.  Het kost 5 minuten met 3 personen om één paneel te hangen.

De voordelen van deze 2D elementen t.o.v. modulaire units is dat de architectuur niet beperkt is tot hetgeen transporteerbaar is.  Ontwerpen kan vrij, mits het hanteren van een zekere standaardisatie en veelvoud van elementen.  Verder hanteren we een grid van 1,2 m of 1,25 m.  De elementen zijn apart demonteerbaar t.o.v. de dragende structuur, waardoor je met onze gevelcassettes flexibel en transformeerbaar kan bouwen.  Bovendien zijn de cassettes op zich ook opgebouwd zonder verlijmingen of andere, maar met omkeerbare verbindingen en dus zijn ze te demonteren tot hun basismaterialen.   Circulariteit ten top, dus.

De elementen zijn gemaakt van plaatmateriaal en houtvezelisolatie; bio-based met oog op het milieu.  De opbouw van de cassettes verzekert dat de dampopenheid, wind- en luchtdichting van de elementen in orde zijn.  Verder werd er ook rekening gehouden met de waterwerendheid, schrankweerstand en de thermische prestaties.

De elementen zijn ook zodanig ontwikkeld dat extra binnenafwerking niet noodzakelijk is.  Ruwbouw is dus afgewerkt.  Valse wanden en plafonds zijn op die manier een optie en geen must.

Circulair en bio-based

Isolatie is één van de meest vervuilende elementen in de bouw. Klassieke isolatiematerialen zoals PUR, glaswol of EPS – o.b.v. fossiele brandstoffen – zijn zeer vervuilend in productie, gebruik en afbraak.  Onze CircuWallPanels zijn gemaakt uit bio-based materialen en garanderen circulaire inzet door eenvoudige demontage en remontage.  Door de mechanische samenstelling kan ook hier elk element ontmanteld worden tot herbruikbare basismaterialen.  Bovendien, zorgt het vaste grid ervoor dat er een minimum aan materiaalverlies is bij de aanmaak en er een maximaal volume kan worden getransporteerd.

WOODinc won de uitvraag van de gemeente Amsterdam voor de innovatie bio-based gevelelement.

WOODinc heeft ism ShellterWOOD obv de principes van de CircuWallPanels (CWP) ook vloer- (CFP) , dak- (CRP) en woning compartimenterende cassettes (CDP) ontwikkeld dewelke voldoen akoestisch als qua brandeis voor appartementsbouw.

Hoofdkenmerken

 • Algemene bouwtechnische eisen
 • Circulair
 • Kostenefficiënt
 • Bio-based materiaal
 • Thermische inertie
 • Optioneel ander isolatiemateriaal
 • Drukvaste opbouw en samenstelling
 • Homogene lagen
 • Geen tand- en groefoplossingen
 • Demonteerbaar en moduleerbaar
 • Geen binnenafwerking nodig
 • Prefab buitenafwerking is optioneel

Zorgeloos en duurzaam bouwen met WOODinc

Benieuwd naar meer informatie over onze oplossingen en impact? We kijken met plezier samen naar de mogelijkheden voor uw project.

Samen bouwen aan de toekomst?