WOODinc stelt een unieke ‘easy-to-build’ palen- en balkenmethode voor. Structurez is betaalbaar, maakt gebruik van oneindig beschikbaar materiaal, is te bouwen met minder mensen in minder tijd, en dat op een circulaire en duurzame manier. Door onze unieke light-CLT methodiek kan een gebouw volledig modulair uit hout gebouwd worden met steeds gegarandeerde kwaliteit.

Structurez

Een modulaire en snel implementeerbare houtstructuur  

WOODinc maakt de transitie mogelijk naar circulair, efficiënt en betaalbaar bouwen.

Het houtbouwsysteem maakt gebruik van verbindingen d.m.v. stalen connectoren en pinnen. De paal- en balkmethode – ook zwaar raam-werk genoemd – bestaat uit een verstevigde, haakse structuur van grote zware palen en draagbalken.

Door zijn eenvoud in opbouw en verbindingen is dit houtskeletsysteem geschikt voor professionals, vakmannen, zelfbouwers én werkkrachten in opleiding. Bovendien, kan het snel worden opgezet. Er kan +/- 15m2/persoon/dag worden opgebouwd. De connectoren en pinnen laten bovendien toe om het gebouw gemakkelijk te demonteren. Op die manier wordt alles herbruikbaar, en is de houten structuur volledig circulair.

In combinatie met hout als hoofdmateriaal vormt het een bouwsysteem op basis van hergroeibare materialen, hetgeen het geheel circulair én ecologisch verantwoord maakt. Dé oplossing voor de uitdagingen van de bouwsector.

Hoofdkenmerken

Bouwmethode
 • Circulair & modulair
 • Alle soorten afwerking mogelijk
 • Easy-to-install
 • Minder personeel 15m2/persoon/dag opgebouwd
 • Bouwpakket geleverd op de werf
Materiaal
 • PEFC-hout uit duurzaam bosbeheer
 • Gelammeleerd hout: 1,5 sterker dan massief hout
 • 100% rechte palen en balken
 • Geen vervormingen of barsten
 • Zonder nagels en schroeven
Veiligheid 
 • Brandwerend: 0,66mm/minuut
 • Flexibel & sterk: aardbeving & stormbestendig

Een uniek en duurzaam palen-balkensysteem met carbonstalen verbindingen 

Structurez maakt gebruik van speciaal ontwikkelde connectoren die bouten, moeren en schroeven overbodig maken. De carbon-stalen connectoren zijn uitzonderlijk sterk en roestwerend. Zagen, frezen, aandraaien en boren op de werf? Niet nodig. De connectoren garanderen een snelle en precieze montage. Deze verbindingsankers en borgpennen op maat vervangen de traditionele spijker en pen- en gatverbinding. Het meegeleverde bouwplan toont verdieping per verdieping de montage van de juiste connector met de individueel genummerde kolom en balk. Een eenvoudige slag met een hamer volstaat om de connectoren in het hout te drijven. Er is geen voorkennis of vakkennis vereist om deze constructie te doen slagen.

Bij demontage kunnen alle materialen opnieuw gebruikt worden. Dat leidt tot een afname in het gebruik van ‘virgin materials’ en hergebruik in nieuwe constructies. In tegenstelling tot CLT-constructies wordt in de ‘Light CLT’- methodiek van WOODinc minder grondstoffen gebruikt en is bovendien werkelijk remonteerbaar in een getransformeerd gebouw.

Samen bouwen aan de toekomst?