Van concept tot montage

STRUCTUREZ is bewust ontwikkeld dat zowel de doe-het-zelver als de ervaren bouwondernemer ermee aan de slag kan. Als prefab bouwsysteem denken wij steeds vooruit en worden wij als bouwpartner best vanaf conceptfase mee betrokken in het ontwikkelingsproces van uw project. Hier kan je alle aspecten van het proces rustig bekijken:

  • Ontwerp
  • Productie
  • Raamwerk
  • Montage

Neem zeker ook een kijkje op onze video en download onderaan deze pagina de folder van STRUCTUREZ.

Screenshot at Aug 15 23-50-46

MCAD-software: veiligheid en kwaliteit gewaarborgd

Het ontwerp en de productie van STRUCTUREZ verloopt via speciaal ontwikkelde software. Een geavanceerd MFCAD-programma vertaalt de unieke plannen van de architect in een precieze en veilige houtstructuur op maat.

Dit programma garandeert de veiligheid en haalbaarheid van uw project. De software berekent automatisch de toegelaten spanning en maakt daarbij gebruik van een driedimensionale analyse. Fouten zijn op die manier volledig uitgesloten.

Aardbevingsbestendig

Schudden voor gebruik: dat is wat er letterlijk gebeurt in onze productie-eenheid. De STRUCTUREZ-bouwsystemen weerstaan schoktesten met een kracht van 8.2 op de schaal van Richter.

Het CAD-systeem zorgt voor een ontwerp dat resistent is tegen aardbevingen, extreme windstoten en uitzonderlijke weersomstandigheden.

Een geautomatiseerde flow

STRUCTUREZ is het sterkste en meest geteste houtskeletframe ter wereld. De geautomatiseerde productie op basis van het MFCAD-systeem maakt ook een grote productie mogelijk. Om u een idee te geven: een ploeg van 5 mensen levert dagelijks 10 houtskeletframes op maat af. Dat resulteert in duizenden houtskeletwoningen per jaar.Momenteel staat de teller van het aantal STRUCTUREZ-gebouwen wereldwijd op 35.000.

De gestroomlijnde en snelle productie van STRUCTUREZ maakt het mogelijk om op korte tijd honderden gebouwen en woningen op maat af te leveren op de bouwplaats. Wie vandaag zijn bestelling plaatst, kan enkele weken later aan de slag met de montage.

De paal-en balkmethode

De paal- en balkmethode, ook zwaar raamwerk genoemd, bestaat uit een verstevigde haakse structuur van grote zware palen en draagbalken, in tegenstelling tot lichte houtskeletbouw laat dit systeem toe om grote open ruimtes, grotere vensteropeningen en hoge verdiepingen te creëren. Het is ook heel bruikbaar voor hallen, grote collectieve ruimtes, enz…

Dit bouwsysteem kent een eeuwenlange geschiedenis: het werd ontwikkeld door de Kelten. Vanaf de jaren 1980 werd het geperfectioneerd in Japan. Wood.inc paste het systeem aan aan de Europese normenen herintroduceert het nu in de Benelux en Frankrijk.

Foutloos monteren met carbonstalen connectoren

STRUCTUREZ maakt gebruik van speciaal ontworpen carbonstalen connectoren die bouten, moeren en schroeven overbodig maken. Deze connectoren zijn uitzonderlijk sterk en roestwerend.

Zagen, frezen, aandraaien en boren op de werf? Niet nodig. Met STRUCTUREZ is een precieze en snelle montage gegarandeerd. Deze verbindingsankers en borgpennen op maat vervangen de traditionele spijker en pen- en gatverbinding.

Bouwplan van stap tot stap

Het meegeleverde bouwplan toont verdieping per verdieping de montage van de juiste connector met de individueel genummerde kolom en balk. Een eenvoudige slag met een hamer volstaat om de connectoren in het hout te drijven.

Prefab-isolatie casettes of CLT-i gevelpanelen

Het invullen van de structuur met isolatie kent enkele grote voordelen. De dikte van de wandopbouw kan grondig beperkt worden omdat de dragende constructie en 12 cm isolatie dezelfde ruimte innemen. Minder dikke wanden staat gelijk aan meer bewoonbare oppervlakte.

 

Heel de cassette wordt gefabriceerd. Zo moet er geen isolatie meer versneden worden op de werf en moet er slechts één element geplaatst worden in plaats van drie. Het gebruik van cassettes laat ook nog vele afwerkingsmogelijkheden toe. WOODinc kan niet alleen de cassettes maar ook de CLT-i gevelpanelen leveren.

Samenstelling cassettes

De cassettes bestaan uit drie lagen. Een eerste laag bestaat uit 12cm rotswol die tussen de structuur past. Deze isolatie wordt bevestigd op een OSB beplating van 18mm die eveneens bijdraagt aan de horizontale stabiliteit van de woning. Aan de buitenzijde van deze plaat wordt nog rotswol voorzien in een dikte naar keuze.

 

Op deze manier wordt hele gebouw voorzien van een thermisch ononderbroken isolatieschil. Er werd gekozen voor rotswol omdat het een brandveilig en ecologisch isolatiemateriaal is. Het gebruik van andere isolatiematerialen is mogelijk na overleg.

STRUCTUREZ in de praktijk

structurez - hoe werkt het

In deze video zie je hoe het systeem van STRUCTUREZ in de praktijk werkt. Alle stappen in het proces worden nauwgezet in beeld gebracht. Ook de montage met carbonstalen connectoren kan je stap per stap in het bouwproject bekijken.

Wil je meer weten over de werking van structurez, kan je hier onze folder downloaden. Heb je specifieke vragen over het proces, de techniek of de gebruikte materialen, kan je best contact opnemen met onze vertegenwoordigers.