Een duurzame en innovatieve techniek

STRUCTUREZ is bewust ontwikkeld dat zowel de doe-het-zelver als de ervaren bouwondernemer ermee aan de slag kan. Als prefab bouwsysteem denken wij steeds vooruit en worden wij als bouwpartner best vanaf conceptfase mee betrokken in het ontwikkelingsproces van uw project. Hier kan je alle aspecten van het proces rustig bekijken:

  • Paal en balken
  • Connectoren
  • Prefab isolatie cassettes

Neem zeker ook een kijkje op onze video en download onderaan deze pagina de folder van STRUCTUREZ.

De paal-en balkmethode

De paal- en balkmethode, ook zwaar raamwerk genoemd, bestaat uit een verstevigde haakse structuur van grote zware palen en draagbalken, in tegenstelling tot lichte houtskeletbouw laat dit systeem toe om grote open ruimtes, grotere vensteropeningen en hoge verdiepingen te creëren. Het is ook heel bruikbaar voor hallen, grote collectieve ruimtes, enz…

Dit bouwsysteem kent een eeuwenlange geschiedenis: het werd ontwikkeld door de Kelten. Vanaf de jaren 1980 werd het geperfectioneerd in Japan. Wood.inc paste het systeem aan aan de Europese normenen herintroduceert het nu in de Benelux en Frankrijk.

Foutloos monteren met carbonstalen connectoren

STRUCTUREZ maakt gebruik van speciaal ontworpen carbonstalen connectoren die bouten, moeren en schroeven overbodig maken. Deze connectoren zijn uitzonderlijk sterk en roestwerend.

Zagen, frezen, aandraaien en boren op de werf? Niet nodig. Met STRUCTUREZ is een precieze en snelle montage gegarandeerd. Deze verbindingsankers en borgpennen op maat vervangen de traditionele spijker en pen- en gatverbinding.

Bouwplan van stap tot stap

Het meegeleverde bouwplan toont verdieping per verdieping de montage van de juiste connector met de individueel genummerde kolom en balk. Een eenvoudige slag met een hamer volstaat om de connectoren in het hout te drijven.

Prefab-isolatie casettes of CLT-i gevelpanelen

WOODinc heeft samen met de UHasselt de Prefab Isolatie Cassette ontwikkeld. Dit gepre- fabriceerd gevelelement doelt op hergebruik, eenvoudige montage en kosten-efficiënt bouwen.

De opbouw is dusdanig dat damp-, wind-
en luchtdichting, waterwerendheid en schrankweerstand, maar ook de thermische prestaties vervat zijn in dit element. De cas- settes kunnen aan de binnenzijde in het zicht gelaten worden, er is geen verdere binnenaf- werking nodig.

Gevelafwerking is naar keuze.

Bouwsysteem

Voordeel van deze 2D elementen t.o.v. modulaire units
is dat de architectuur niet beperkt is tot hetgeen trans- porteerbaar is. Ontwerpen kan vrij, mits hanteren van een zekere standaardisatie en veelvoud van elementen. WOODinc hanteert een grid van 1,25m of 2,5m vanwege het beperkt verlies bij aanmaak.

Indien geopteerd wordt om in de combinatie te werken van onze circulaire paal- en balk structuur met onze Prefab Isolatie Cassettes, is het belangrijk dat er vanaf de con- ceptvorming in deze format gedacht wordt.

Circulair bouwen met mogelijkheid tot herge- bruik van materialen in plaats van kosten bij afbraak is, naast een ecologische winst, ook een economische winst voor zowel aannemer, ontwikkelaar als bouwheer.

Duurzaam bouwen hoeft niet duur te zijn, in tegendeel.

structurez – hoe werkt het

In deze video zie je hoe het systeem van STRUCTUREZ in de praktijk werkt. Alle stappen in het proces worden nauwgezet in beeld gebracht. Ook de montage met carbonstalen connectoren kan je stap per stap in het bouwproject bekijken.

Wil je meer weten over de werking van structurez, kan je hier onze folder downloaden. Heb je specifieke vragen over het proces, de techniek of de gebruikte materialen, kan je best contact opnemen met onze vertegenwoordigers.