De toekomst van houtskeletbouw evolueert constant

De traditionele Japanse constructiemethode van houtsksletbouw wordt steeds verder naar een hoger niveau gebracht. Er worden steeds nieuwe systemen ontwikkeld die zorgen voor een versterking van de verbinding van het houtskelet, wat tot nu toe altijd werd beschouwd als zwakke punt bij houtskeletbouw.

Er worden steeds nieuwe systemen ontwikkeld die zorgen voor een versterking van de verbinding van het houtskelet, wat tot nu toe altijd werd beschouwd als zwakke punt bij houtskeletbouw.

 

Kenmerkend voor één van de systemen is het gebruik van speciaal ontworpen, sterke verbindingen van koolstofgietstaal om de onderdelen van het houtskelet met elkaar te verbinden, waardoor een sterkere constructie ontstaat. Een ander kenmerk van het systeem is dat er geen bouten worden gebruikt. Deze kunnen niet losraken wanneer het hout krimpt, zodat het skelet stabiel en sterk blijft.

Het gelamineerde hout dat wordt gebruikt bij houtskeletbouw komt meestal van FSC gecertificeerde wouden. Het hout wordt gedroogd tot het minder dan 15 procent vocht bevat. Dit voorkomt scheuren, vervormingen en inkrimpen.